Tijsreizen is mogelijk, maar erg verwarrend.
Door: BasenSuzanne
Blijf op de hoogte en volg Bas en Suzanne
15 April 2012 | Nederland, Amsterdam
We zijn ongeveer op de helft van ons tripje rond de aarde, wat vliegt de tijd!
Zo vliegen wij ook, en niet zo'n beetje ook de afgelopen 48 uur..
Het hoofdstuk Azië zit erop.
Na een maand Thailand met een beetje Cambodja, en een heel speciale en bijzondere week in Zuid-Korea, hebben we de grote oversteek gewaagd.
Met succes; want de pilootjes hebben het weer keurig gedaan.
Met de Airmiles zit het ook wel snor, want van Seoul naar L.A. en van L.A. naar Honlulu is letterlijk kilometer vreten.
Toen ik (Bas) 3,5 jaar geleden voor het eerst -ver- buiten Europa ben geweest (Zuid-Korea), geloofde ik vooraf niet zo in het fenomeen jetlag.
Ik had immers al wel vaker een nachtje overgeslagen dus ik ging er vanuit dat dat wel los zou lopen. Daar kwam ik destijds de dag van aankomst direct op terug.
Gelukkig heeft het geen mega-impact op mij (zo spraken we in Thailand een Italiaans meisje dat 10 dagen na aankomst nog helemaal van het padje was); zowel Suzanne als ik kunnen behoorlijk het ritme van de tijdszone oppakken.
De afgelopen 48 uur was dat echter een ander verhaal. Van Seoul naar L.A. hebben we allebei amper tot niet kunnen slapen in het vliegtuig wat ons -mede door het switchen in datum- een hele lange vrijdag de 13e heeft bezorgd. Deze is overigens prima verlopen, geen pech voor ons.
Om een lang en saai verhaal iets korter en saai te houden: In korte tijd op en neer vliegen in de tijds- en datumzone, is een heel aparte ervaring qua tijdbeleving.
Zo had ik voor we vertrokken het plan om naar de L.A. Lakers (basketbal) te gaan, als we er toch waren. Door dat gehannes met tijds- en datumzone is het maar goed dat ik geen kaartje besteld heb, want we waren dus niet de avond van de door mij beoogde 14 april in Los Angeles. Zou een beetje zonde geweest zijn van de Dollars.
We hebben onze circa 30 uur in Inglewood, L.A. grotendeels onregelmatig slapend doorgebracht. Een uitstapje naar een all American diner, een mega drugstore, de Dunkin' Donuts (op zoek naar enigszins fatsoenlijke koffie) en een wandelingetje door tha hood is ongeveer alles wat ik gezien heb. En de wegen tussen LAX (vliegveld) en de Super 8 in Inglewood, waar we wat dingen zagen die we herkennen van TV (hoe suf dat ook klinkt).
Het is mijn eerste keer in de USA en ik moet eerlijk bekennen dat het voor mij meer wennen is dan Azië.
Geen idee hoe ik dat toe moet lichten, want qua westerse wereld is het niet totaal anders dan Europa, en de taal is ook niet het probleem. Misschien is het de overgang vanuit Azië; laat ik het daar maar op houden.
Na 30 uur in the Twilight zone te hebben gezeten, zijn we vanmiddag met enige vertraging aangekomen in Honolulu, op het eiland Oahu.
Zojuist ben ik even de buurt gaan verkennen en mijn eerste indrukken van Hawaii zijn goed. Sowieso is het 's-avonds laat nog heerlijk weer dus de korte broek kan weer uit de koffer.
Vanaf morgen gaan we 3 dagen Oahu verkennen en bekijken, waarna we -sowieso- voor 6 nachten naar Kauai, ook wel garden island of het groene eiland genoemd, gaan.
Dag allemaal in Nederland en Belgie of mogelijk elders!
Groetjes en xxx Suzanne en Bas
ps: papa en mama: fijne vakantie! Geniet ervan, dan doen wij dat ook!
15 April 2012 - 11:06
Niels & Ines:
Aloha Suus & Bas,
Amaj, de tijd vliegt écht ! Jammer dat we jullie net in Thailand hebben gemist. Korea zag er kei gezellig & experimenteel uit :) Hoop dat jullie n fijne tijd hebben op de Hawaïaanse eilanden ! En inderdaad, jetlag is ni nix :)
Groetjes -
15 April 2012 - 13:24
Mieke:
Hi lieve schone zus en broertje,
Wat tof om iedere keer weer op deze manier met jullie mee te kunnen kijken en genieten! Aan deze zijde vliegt de tijd ook, maar dan met de gewone dingen, werken enzo ;-)
Wel ook paasnieuws: de dochter van Jeltje en Marcel is op deze wereld gekomen afgelopen zondag. Fransje Antje, roepnaam Fransje, naar die ouwe. Antje is de naam van de moeder van Marcel. Alles goed, 10 pond schoon aan de haak. Dat dus.
Dikke kus!
M&W -
22 April 2012 - 20:20
Marlous:
Aloha klinkt goed, meer foto's!
Hawairokjes, kokosnoten en bloemenkettingen