Angkor Wat, dag 1
Door: BasenSuzanne
Blijf op de hoogte en volg Bas en Suzanne
12 Maart 2012 | Cambodja, Khett Siem Reab
Mogelijk hebben we vandaag al het (in elk geval een) hoogtepunt van onze reis gehad. De Angkor Wat heeft ons beider verwachtingen overtroffen.
Dit ondanks een slechte nachtrust die we beiden gehad hebben; de ventilator op onze kamer in ons hostel deed zn best, maar de airco daarentegen deed misschien ook zn best, maar blies warme lucht. We hebben onze zeer behulpzame receptionist erbij gehaald die mij verzocht hem te helpen met het demonteren van de airco. Ik ben namelijk niet groot, maar de gemiddelde Cambodjaan is nog een stuk kleiner. Bij het verwijderen van de filters leek het lek (of beter gezegd het stof en vuil) boven water, maar na het reinigen van deze filters, was het nog niet veel soeps qua airco.
Om een lang saai verhaal iets minder lang en saai te maken: we hebben zo goed als geen oog dicht gedaan vanwege de extreme hitte.
Om 05.30 uur werden we opgehaald door Ramon, onze tuktuk-chauffeur voor de komende 2 dagen. We moesten eerst even pinnen, want een wereldwonder bezichtigen kost een paar dollarcenten.
De pinautomaat zat achter een glazen deur, binnen bij een winkeltje, dus Ramon ging in alle vroegte binnen bij een hostel de sleutel halen. De deur ging vervolgens niet open, en al snel kwamen 3 andere mannen hem helpen. Goed dat er geen politie langs kwam, want het was een apart gewaarwording; 4 Cambodjanen die met man en macht een glazen deur bij een pinautomaat open probeerden te krijgen, en wij ernaast die erbij stonden, en ernaar keken.
Weer een uitwijding waar niemand op zit te wachten: uiteindelijk ging de deur open, gepind en hup! de tuktuk in om de zonsopkomst niet te missen.
Rond 06.00 uur arriveerden we bij het enorme gebied (circa 300 km2) en we waren niet de eersten en/of de enigen.
Vooral de ochtend, met het steeds veranderende licht, was adembenemend.
Wij allebei vonden het een soort vsn mystieke ervaring.
Ik zal hierna proberen wat verse foto's erbij te plaatsen, want de schoonheid van de tempels van Angkor Wat is niet in woorden te bevatten.
Ben je ooit in -de buurt van- Cambodja en wil je iets prachtigs zien, ga een paar dagen (want het is grooot!) naar de tempels van Angkor Wat, een absolute aanrader! Dit was de dolle rit hierheen meer dan waard.
xxx van ons, voor jullie en de airco is inmiddels gemaakt, hoezee!
13 Maart 2012 - 10:42
Ciel:
Een beetje jaloers ben ik wel, maar je kunt niet alles hebben natuurlijk. Genieten jullie maar van al dat adembenemende. Ik kan hier gelukkig meegenieten van jullie reis.
Liefs Ciel -
13 Maart 2012 - 10:45
Lange D:
Haai B en S. Eindelijk ingelogd op jullie blog. Ziet er heerlijk uit allemaal. I en ik zijn aardig jaloers.. Geniet er van en schrijf maar veul stukjes; das leuk om te lezen. DDD -
13 Maart 2012 - 10:47
Lange D:
Nog een verzoekje... Ook wat foto's met jullie hoofden erop als dat kan. Kunnen we een beetje bijhouden hoe bruin jullie zijn geworden :-))